Tratament fotopneumatic pentru acnee

De | noiembrie 5, 2008

Un nou tratament pentru acnee a fost anuntat de Aesthera la intalnirea Societatii Americane pentru Chirurgie Dermatologica. Firma, Aesthera, a combinat doua tratamente deja recunoscute (foto=laser si pneumatic=vid) si a creat Profusion(TM) Skin Therapy.

Laser + vid impotriva acneei


Tratamentul antiacnee functioneaza in doi pasi. In prima etapa se curata mecanic porii de sebum, folosind tehnologia vidului, in acelasi timp laserul trateaza zona afectata cu lumina. In  a doua etapa se introduce in piele, folosind aplicatorul Profusion, un compus terapeutic a carui formula nu a fost dezvaluita.

Intregul tratament dueaza 15 minute, nu e dureros si nu necesita in consecinta anestezie locala.

„…este o abordare cu adevarat revolutionara in medicina estetica unde fuziunea dintre stiinta exceptionala si rezultatele clinice au creat un dintre cele mai cerute tratamente,” a declarat Vic Narurkar, MD, Director al Bay Area Laser Institute din San Francisco

Profusion a depasit barierele specifice tratamentelor externe localizate folosind vidul pentru a extinde spatiul intercelular. Astfel, in momentul cand pielea este astfel intinsa, aplicarea compusului terapeutic atinge patru puncte cheie:

  1. adancimea penetrarii stratului de piele
  2. distributia uniforma
  3. aplicarea unei cantitati suficiente de compus terapeutic
  4. viteza de absorbtie

Cat despre tehnologia fotopneumatica, ea are eficienta sporita atat in formele de acnee inflamatorie chistica cat si in cele de pustule sau comedoane. Rezultatele se vad dupa 24 sau 48 de ore.

Despre pret nu se pomeneste nimic, dar avand in vedere ca se executa cu echipament modern in clinici specializate, este de asteptat sa fie destul de costisitor.

One thought on “Tratament fotopneumatic pentru acnee

  1. Irina

    Inainte sa incercati metoda asta, folositi o crema pe care mie mi-a recomandat-o o cosmeticiana…se numeste Effaclar. Eu aveam probleme mari cu tenul, am cumparat-o si vad ca dupa 2 saptamani se vad imbunatatiri. Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *