Puncte negre

De | octombrie 15, 2008

Un punct negru (comedon deschis) apare atunci cand porul se deschide catre suprafata pielii. Sebumul (de fapt melanina din el) oxideaza si capata o culoare inchisa. Multi cred ca aceasta culoare este din cauza murdariei si incearca fara succes sa o spele.

puncte negre acnee

puncte negre acnee

Punctele negre – o forma de acnee

Ca si in cazul altor forme de acnee, punctele negre nu trebuie indepartate prin stoarcere deoarece inflamatia se va extinde. Punctele negre au o durata de vindecare mare (spre deosebire de punctele albe, porul fiind partial blocat, sebumul se scurge incet catre suprafata).

puncte negre

puncte negre

3 thoughts on “Puncte negre

  1. nicoleta88

    Va rog, daca se poate, as dori un tratament pentru indepartarea si disparitia chiar definitiva , daca este posibil, a punctelor negre.Multumesc!

  2. Tatiana

    foloseste tratamente naturiste ( lotiuni/infuzii) din pelin,ciulin, rostopasca, coada de cal, tei, brusture, urzica , calendula , cicoare, hamei, frasinul, cimbru, cataplasma din fag-de-padure, seminta de marar, sau praf de scortisoara e natural si de nadejde ;)singurel le prepari tratamentul poate avea o lunga durata dar de tratezi , tratezi pe viatza !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *