5 sfaturi pentru a obtine maximul de la doctorul tau

De | noiembrie 16, 2008

Doctorul. Unul dintre principalele ajutoare in lupta cu o acnee persistenta. Poate fi cel mai mare atu al tau, dar trebuie sa stii cum sa comunici cu el. Doctorii sunt in general foarte ocupati, prost platiti si asaltati de pacienti. Este esential sa stii cum sa-i ceri ajutorul, deoarece el este sincer interesat ca tu sa te vindeci de acnee. Iata 5 sfaturi in acest sens:

  1. Vorbind despre comunicare, tu esti primul care ar trebui sa initiezi o comunicare corecta. Pentru a-i face mai usoara munca doctorului, spune-i tot ce trebuie sa stie. De cand suferi de acnee, ce tratamente ai urmat, in care parti ale corpului a aparut si daca se inrautateste la anumiti factori externi (lumina, produse cosmetice, etc.)Dermatolog
  2. Poti sa-l intrebi pe doctor orice despre afectiunea de care suferi. Nu exista intrebari stupide, e dreptul tau sa afli tot. E preferabil sa ti le scrii acasa inainte de vizita medicala, ca sa nu uiti nimic.
  3. Tempereaza-ti asteptarile. Nu exista tratament minune impotriva acneei. Probabil vei incerca mai multe tratamente inainte de a-l gasi pe cel eficient pentru tine.
  4. Daca acneea te afecteaza emotional, nu ascunde acest aspect in fata doctorului. Daca ai avut depresii si ti-a afectat viata sociala, spune-i si lui.
  5. Doctorul ti-a prescris medicamente. Fi sigur(a) ca:
  • stii cum sa aplici tratamentul
  • la ce efecte sa te astepti si in cat timp
  • daca exista efecte secundare, care sunt ele
  • cand trebuie sa te intorci pentru un nou consult
  • cat va dura tratamentul

Medicul tau este persoana care trebuie sa iti stea alaturi si sa inteleaga toate aspectele, fizice si emotionale, care apar in urma luptei cu acneea. Daca medicul generalist simti ca nu poate face fata, apeleaza la un specialist dermatolog.

Tu ce experiente ai avut cu doctorii pana acum?

One thought on “5 sfaturi pentru a obtine maximul de la doctorul tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *